tisdag 2 januari 2018

Grövelsjöns fjällbageri


Grövelsjön, vårt nya paradis. Det har väll knappast undgått de som känner mig att vi har hittat en oas i verkligheten. Just när man inte trodde att det kunde bli bättre dyker det upp en ångande, kardemummadoftande liten stuga som härbärgerar en surdegsknådande fransos. 

Det hela började med att frun och äldsta dottern tog en tur på sparken, hem kom de med det godaste, jo faktiskt, godaste ljusa surdegsbröd jag ätit. Hux flux satt jag och knaprade bröd utan något till och bedyrade dess ära. Självklart måste jag få se det med egna ögon. Sagt och gjort, morgonen därpå var det dags, på med pannlampa, ryggsäck, reflexväst och kamera. 

Maxime Bouju Kindlund har inte knådat bröd i hela sitt liv. Nej, det var kärleken som tog honom till Grövelsjön och där ville han stanna. Valet föll på att bli bagare. Sagt och gjort, i september var det dags att slå upp portarna för Grövelsjöns Fjällbageri och framgången kom direkt. Vinst i SM i mathantverk med motiveringen:
 ”Att med enkelheten i ett fåtal ingredienser få fram ett smakrikt och mångfacetterat ljust surdegsbröd med saftighet och frasighet”. 
Efter att ha smakat känns motiveringen klockren, enkelt men ack så gott. Min självklara uppmaning om du befinner dig i närheten av Grövelsjön, besöka bageriet, jag kan lova att du inte kommer att bli besviken. Kolla ansiktsboken för öppettider.

Tills nästa gång. Snacka om smakstart på nya året...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar